srijeda, 10. prosinca 2014.

Igre gladi

Igre gladi (Hunger games) je film o događajima u zemlji Panem koja je podijeljena na 13 okruga, no 13. okrug je uništen u pobuni. Igre gladi su osnovane nakon pobune u 13. okrugu kako bi se spriječile daljnje pobune. Igre se održavaju svake godine. U njima sudjeluju mladići i djevojke između 12 i 18 godina, po jedan iz svakog okruga.

U 74. izdanju Igara za sudjelovanje su izabrani Peeta Melark (Josh Hutcherson) i Primrose Everdeen (Willow Shields), mlađa sestra Katniss Everdeen(Jennifer Lawrence). Katniss tada odluči volontirati kako bi spasila svoju sestru. Kada stignu u Kapitol, Peeta i Katniss treniraju zajedno sa drugim sudionicima Igara. Kada Igre započnu Katniss bježi u šumu i penje se na drvo, dok je proganjaju neprijatelji. Tada Katniss upoznaje Rue (Amandla Stenberg), koja joj pomaže da pobijedi neprijatelje. Uskoro se Katniss počne zaštitnički osjećati prema Rue i njih dvije postanu prijateljice. Međutim je Rue pogođena kopljem u trbuh i umre. Katniss pronađe Peetu i pošto je Peeta ranjen brine se za njega. Zajedno pobijede u Igrama i vrate se kući.

Film je režirao Gary Ross.
Film mi se svidio jer je glavni lik Katniss jaka i hrabra te spremna učiniti bilo što da spasi svoju obitelj. Također mi se svidio način na koji se odijevaju u Kapitolu. Moja najdraža stvar iz Igri gladi je onaj zvižduk : "tana-naa" Jedva čekam pogledati sljedeći dio.

Nema komentara:

Objavi komentar